Nieuws

Moving up in the world: ik werk voor de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD)!

Posted by Nicole Smulders

Dit is 'm dan: de eerste infographic die ik voor de RVD heb gemaakt. Ook na decennia werken voor 'grote namen' is dat iets waar ik trots op ben. Want werken voor de RVD doe je niet zomaar: daarvoor moet je voldoen aan allerlei richtlijnen. Je moet je strikt houden aan de Rijkshuisstijl. Lettertype, kleurenpallet en iconen: ze liggen allemaal vast. Geen toeters en bellen met verloopjes, effecten en slagschaduws. Het is uitdagend om in de kaders die gegeven zijn toch creatieve ruimte te vinden en iets nieuws neer te zetten.

En natuurlijk is er een nog belangrijkere component: de inhoud. De Rijksvoorlichtingsdienst mag natuurlijk geen foute informatie naar buiten brengen. Dus: check, check, dubbelcheck! Deze infographic moet basisinformatie overdragen over de Europese Raad: wat moet je daar als burger toch in ieder geval over weten? In deze infographic is gekozen voor de setting van de vergadertafel. Oordeel zelf: is hij duidelijk voor jou? De RVD en ik vonden van wel. Hopelijk volgen er nog veel meer. De tweede is in ieder geval al in de maak…

  1. Mediagraphix RVD Europese Raad


Graphic: Modetrends 2015 in één blik

Posted by Nicole Smulders

Wie snakt er niet naar het voorjaar? Voor iedere ‘fashionista’ laat ik in deze graphic de "do's" van de komende maanden zien. Het wordt een kleurrijke tijd!

  1. Mediagraphix Graphic Modetrends


Infographics: de wereld in data

Posted by Nicole Smulders

In het grafisch museum GR-ID in Groningen is van 24 januari tot en met 12 april de expositie 'Infographics: de wereld in data' te zien. Ook MediagraphiX is vertegenwoordigd. Speciaal voor de expositie heb ik een infographic gemaakt over hoe een infographic voor het politievakblad Blauw tot stand is gekomen. En tevens hangt er een infographic waarin een reconstructie van de rellen op Sunset Grooves wordt getoond.

Het is een unieke expositie met werk van tal van vooraanstaande infographic-makers. En ik vind het een eer dat mijn werk daar tussen hangt.
Dus wellicht: tot in Groningen!

  • Infographic: de Wereld in Data pagina 1
  • Infographic: de Wereld in Data pagina 2
  • Infographic: de Wereld in Data pagina 3
  • Infographic: de Wereld in Data pagina 4


Never change a winning horse...

Nadat we jarenlang allebei ons eigen pad gingen, hebben Bianca van Dalen-Leendertse en ik elkaar weer gevonden. Deze creatieve samenwerking biedt meer flexibiliteit, ...

Posted by Nicole Smulders